Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Tabletop Cyber Incident Response

Cybercrime neemt hand-over-hand toe en vormt de grootste dreiging van dit moment. Het is niet meer de vraag óf, maar wannéér je organisatie wordt gehackt. Cybersecurity en Cyber Incident Response zijn onderwerpen die in de bestuurskamer om antwoorden, keuzes en beslissingen vragen.

Alle aspecten komen aan bod

Ben je je als bestuurder of directie voldoende bewust van de bestuurlijk strategische vraagstukken rondom cybercrime? Waar moet je rekening mee houden? Welke consequenties hebben gemaakte keuzes en wat is de impact hiervan? Wat zijn de “kroonjuwelen” en wat als deze gestolen blijken te zijn? De kennis van de CIO, CISO, het SOC, CSIRT of de IT-leverancier geven niet automatisch alle antwoorden op vragen waar je als directie en bestuur mee te maken krijgt bij ransomware of andere cyberincidenten.

Praktische toepassing

Aan het einde van de tabletop worden aan de hand van een kort maatwerkscenario de eigen procedures en processen gezamenlijk doorlopen. Omdat deelnemers zich op die manier een goed beeld kunnen vormen van wat er op het gebied van crisismanagement in de eigen organisatie is geregeld of waar nog uitdagingen liggen.

Voor wie bedoeld

De Tabletop Cyber Incident Response is voor directie, bestuur en management van een organisatie en alle overige crisisteamleden de opmaat naar een gedegen voorbereiding op crisis. Zeker als je moet (mee)beslissen over hoe te reageren op een cyberincident als een aanval, hack of datalek. Er is overigens geen (technische) ICT-kennis vereist.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht