Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Veiligheids- en Ontruimingsplattegrond

Professionele, duidelijke en overzichtelijke veiligheids- en ontruimingsplattegronden

Vluchtwegplattegronden is de verzamelnaam voor de veiligheids- en ontruimingsplattegronden. Veiligheidsplattegronden zijn de plattegronden per bouwlaag (bedoeld voor Hoofden BHV en hulpdiensten). Ontruimingsplattegronden zijn per brandslanghaspel of handbrandmelder en bedoeld voor medewerkers en bezoekers. Op deze plattegrond is een legenda opgenomen ‘wat te doen bij’.

Hoe is het met uw vluchtwegplattegronden gesteld? Zijn deze nog steeds up to date? Duidelijk en helder, goed leesbaar voor iedereen (dus ook voor uw bezoeker)?

 1. Onze werkwijze, slechts 5 simpele stappen

  Met ons 5 stappenplan is het eenvoudig om veiligheidsplattegronden en ontruimingsplattegronden te maken. We doen dit snel, voordelig, comform de gangbare normering en indien naar wens in uw huisstijl. Veiligheidsplattegronden en ontruimingsplattegronden zijn een cruciaal onderdeel van een bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan.

 2. Slechts 5 simpele stappen

  1.Voorbereiding
  Als basis gebruiken we de tekeningen die u al heeft. We zijn daar zeer flexibel in. Het liefst hebben we actuele AutoCAD-tekeningen, maar we begrijpen dat die lang niet altijd voor handen zijn. In dat geval zijn bouwtekeningen, schetsen e.d ook voldoende, in elk format dat u heeft. Mail ons uw bestanden met uw opmerkingen. Zijn uw bestanden groter dan 2MB? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij geven u meer informatie.

  2. Voorstel
  Op basis van uw bestanden sturen wij u een gedetailleerde prijsopgave retour met duidelijke afspraken over hoe we te werk gaan en welke prijs daar tegenover staat, zodat u ook uw prijs kan verantwoorden en doorberekenen.  Er zijn verschillende layouts mogelijk.
  Nadat we het eens zijn over het voorstel gaan we aan het werk.

  3. Basistekening
  U ontvangt een basistekening van de betreffende locatie(s) in het formaat naar wens (zoals PDF of AutoCAD). Hierop maakt u met de hand of in het bestand, uw aantekeningen, aanpassingen en opmerkingen. U ontvangt daarvoor een duidelijke codelijst om aan te geven welke pictogrammen waar geplaatst moeten worden. (Tegen een redelijke vergoeding kunnen wij deze inventarisatie ook voor u uitvoeren.)
  U stuurt ons het gewijzigde bestand, of een scan van uw aantekeningen retour.

  4. Evaluatie
  U ontvangt een complete versie van een veiligheidsplattegrond en 1 ontruimingsplattegrond, inclusief uw aantekeningen, retour. Indien u daarop nog wijzigen wenst doen we stap 3 en 4 opnieuw, net zo vaak totdat u volledig tevreden bent. Pas dan gaan we over tot stap 5.

  5. Levering
  U ontvangt een link voor de complete set documenten, als PDF en indien gewenst als AutoCAD. Deze kunnen worden geprint in hoge resolutie op het formaat naar keuze. U wilt liever een geprinte versie ontvangen? Ook dat is mogelijk! Binnen enkele dagen sturen wij deze naar het adres van uw keuze.

  •     Veiligheidsplattegrond op A3-formaat € 135,15 *)
  •     Ontruimings-/ vluchtwegplattegrond op A3-formaat € 63,50 en A4-formaat € 54,40 *) (niet geplastificeerd, incl. kliklijst)

  *) Genoemde tarieven zijn gebaseerd op digitale aanlevering (bij voorkeur in AutoCAD) prijzen excl. btw). Vuistregel: per verdieping 1 veiligheidsplattegrond en per brandslanghaspel of brandmelder 1 ontruimingsplattegrond.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht