Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Herhaling Eerste Hulp (Oranje Kruis)

Crisicom biedt de opleiding Herhaling Eerste Hulp -ook wel EHBO- van het Oranje Kruis aan.

Deze opleiding is voor iedereen die in het bezit is van een geldig Eerste Hulp diploma (Oranje Kruis) en het diploma actueel wil houden.

Alle onderwerpen zoals behandeld in de basisopleiding komen aan bod. De theorie wordt opgefrist en vaardigheden op het gebied van het verlenen van eerste hulp worden geoefend. Tijdens deze opleiding gaan we dieper in op situaties en levensreddende handelingen waar een EHBO’er mee te maken kan krijgen. Denk aan ziektebeelden, zoals suikerziekte, beroerte, epilepsie, hartinfarct, flauwte, hyperventilatie en COPD. Ook wordt meer aandacht besteed aan wondbehandeling, kleine verwondingen en eerste hulp bij breuken, ontwrichtingen, kneuzing en verstuiking. Bijzondere ongevallen, zoals vergiftigingen, elektraongevallen en onderkoeling komen eveneens aan bod. Om zo realistisch mogelijk te trainen wordt een dagdeel een LOTUSslachtoffer ingezet. Daarnaast worden eventuele nieuwe EHBO-richtlijnen behandeld.

De opleiding wordt gegeven door een gecertificeerd Oranje Kruis docent. De Herhaling Eerste Hulp beslaat 2 lesdagen of 4 dagdelen. 

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht