Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Contact

Heeft u een vraag? Een overzicht van veelvoorkomende vragen treft u hieronder aan in het FAQ-overzicht.

Wilt u gebruikmaken van ons gratis advies of een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De snelste manier is om even te bellen. Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 17.00 uur.

Algemene nummer
033 707 47 97 info@crisicom.nl
Cursusadministratie
033 707 47 97 ca@crisicom.nl
Planning groep en incompany
033 707 47 98 planning@crisicom.nl
Salessupport BHV
033 707 47 95 sales@crisicom.nl
Crisismanagement
033 707 47 97 sales@crisicom.nl

 

Bezoekadres:
Locatie Amersfoort
Algolweg 7, 3821 BG Amersfoort (Bedrijvenpark De Hoef Amersfoort-Noord)
Eigen parkeergelegenheid / NS Station Amersfoort Schothorst op 900 meter loopafstand.

Laadpalen voor elektrische auto’s
Ons parkeerterrein beschikt over 2 laadpalen voor elektrische auto’s. Deze vindt u aan de linkerzijde van het pand. U kunt hier gebruik van maken met uw laadpas.

Postadres: Postbus 1772, 3800 BT Amersfoort

 1. FAQ

  – Hoe lang duurt het voordat het door mij aangemaakte Crisicom account actief is?
  Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur ontvangt u binnen ca. 2 uur een bevestiging voor het gebruik van het door u aangemaakte Mijn Crisicom account. Indien u buiten onze kantoortijd een account aanmaakt, ontvangt u de bevestiging de eerstvolgende werkdag om 08.00 uur. De reden dat u niet automatisch aansluitend een bevestiging ontvangt, is de check die de backoffice eerst nog uitvoert. Zij checken bestaande gegevens om dubbele accounts te voorkomen en koppelen – indien van toepassing – uw account aan uw werkgever voor toegang tot uw organisatiespecifieke cursuskalender.

  – Ik ben mijn mail met inloggegevens kwijt.
  Ga naar www.crisicom.nl en klik op de gele button “Mijn Crisicom”. Vervolgens ziet u twee velden. Klik in het rechterveld op de gele button ‘Wachtwoord vergeten’. In het scherm dat opent voert u het (zakelijke) e-mailadres in waarmee u bij Crisicom bent geregistreerd voor het gebruik van Mijn Crisicom. Vervolgens ontvangt u op dit e-mailadres uw nieuwe wachtwoord. Met uw e-mailadres als inlognaam/gebruikersnaam en uw nieuwe wachtwoord kunt u weer inloggen.

  – Ik wil een medewerker inschrijven maar zie hem/haar niet terug in het overzicht.
  In het startscherm van Mijn Crisicom ziet u niet alle cursisten terug. Hier worden de cursisten van wie binnen drie maanden de geldigheid van de BHV-pas of -certificaat vervalt, getoond. Wilt u een collega inschrijven die niet in dit overzicht voorkomt dan kan dit op de volgende manier. U kiest een training en klikt op ‘Inschrijven’. Nu ziet u een totaaloverzicht van alle medewerkers van uw BHV-organisatie. U selecteert hier de collega die u aan wilt melden voor de training.

  – Wanneer ontvang ik mijn digitale (BHV) certificaat?
  Wij trainen en oefenen dagelijks door het hele land zowel op praktijkcentra als incompany. De administratieve verwerking vindt centraal plaats, in Amersfoort.
  Voor deelname aan een basis BHV-opleiding of een Herhaling BHV ontvangt u een digitaal BHV certificaat. U ontvangt binnen 3 weken na de training een e-mail dat uw certificaat is toegevoegd aan uw ‘Mijn Crisicom’ account. Via dit account kunt u het certificaat inkijken en/of downloaden bijvoorbeeld om toe te voegen aan uw personeelsdossier. Wanneer u een BHV-management gerelateerde training volgt zoals Ploegleider of Operationeel Hoofd BHV of de Masterclass BHV-management, ontvangt u een certificaat. Dit geldt ook voor de Masterclass Crisismanagement en de Masterclass Mediatraining. Let hierbij wel op: indien bij uw organisatie sprake is van een Contactpersoon BHV, dan is hij/zij degene die deze mail krijgt toegestuurd. Vraagt u eerst intern even na of uw certificaat al door deze collega is ontvangen?

  – Is de BHV-pas of het certificaat van Crisicom officieel gecertificeerd?
  In Nederland kennen wij geen officiële BHV-certificaten, dus het antwoord daarop is nee. In Nederland hebben we te maken met een wildgroei aan certificeringen. Geregeld worden er nieuwe certificeringen in het leven geroepen. De een nog onafhankelijker dan de ander. We kennen o.a. het NIBHV, NIKTA, Nedcert en NVB. Geen van deze certificeringen is officiëler dan welk ander BHV-certificaat dan ook. Geen van deze certificeringen is door de overheid goedgekeurd of geaccrediteerd en geen van deze certificeringen heeft in wettelijk opzicht een meerwaarde ten opzichte van welk BHV-certificaat dan ook. Er is hier niets te lezen over de verplichting om voor een certificering te kiezen.

  Vanuit wet- en regelgeving (Arbowet) bent u verplicht om de BHV-organisatie te organiseren. U bent verplicht werknemers als BHV’er op te leiden, te trainen en te laten oefenen. Hoe er wordt opgeleid, getraind en geoefend heeft de overheid niet vastgelegd. Om die reden zien we in de dagelijkse praktijk een wirwar qua aanbod opleidingen en trainingen. Iedereen kan zich BHV-instructeur noemen. Het lijdt geen twijfel dat juist gekwalificeerde trainers en realistische trainings- en oefenfaciliteiten onderscheidend zijn in het aanbod.

  Indien u prijs stelt op een extra toetsing, biedt Crisicom u BHV ‘conform NIBHV’ aan. Het verschil zit hem hierin dat deze organisatie een extra mogelijkheid biedt tot examinering. Hiervoor hoeft een opleider niet te zijn aangesloten bij het NIBHV. Crisicom kiest ervoor onafhankelijk te blijven. Zo verplicht lidmaatschap tot het afnemen van NIBHV-lesmateriaal. Aangezien Crisicom zelf alle expertise in huis heeft – didactisch en specialistisch – en zelf trainingen etc. samen kan stellen die uiteraard voldoen aan de laatste (wettelijk) bepaalde richtlijnen, zou lidmaatschap slechts tot extra kosten leiden. Indien u BHV conform NIBHV-richtlijnen wenst kan dit uiteraard. Hieraan zijn dan wel extra kosten verbonden.

  Crisicoms visie, missie en totaalconcept, onze visie op veiligheid, liggen in het verlengde van de Nederlandse wet- en regelgeving: uw calamiteitenorganisatie dient geheel aan te sluiten op úw – specifieke – omstandigheden. Adequaat handelend optreden door BHV’ers is tenslotte waar het omgaat in geval van een calamiteit.

  – Ik heb de Basis BHV-opleiding met NIBHV gedaan. Wanneer hoor ik of ik geslaagd ben?
  Het NIBHV-examen bestaat uit 2 delen: 1. Competenties en 2. Theorie-examen.
  De competenties worden beoordeeld door de instructeurs. Als blijkt dat u onvoldoende BHV-vaardig wordt bevonden, deelt de instructeur dit meteen aan u mee, inclusief de onderbouwing. Wanneer de competenties ter discussie staan, wordt onze en uw Contactpersoon BHV binnen de organisatie waar u werkt, hiervan op de hoogte gesteld.
  Het theorie-examen wordt aansluitend aan de training gemaakt. Crisicom kijkt deze niet na, dit wordt gedaan door het NIBHV. Doorgaans is binnen twee tot maximaal 4 weken de uitslag bekend.
  Indien u competent wordt bevonden ten aanzien van de vaardigheden én het examen goed heeft gemaakt, ontvangt u uw BHV-certificering. Indien u op een van de twee onderdelen een onvoldoende haalt ontvangt u een deelcertificaat voor het deel dat u met een voldoende heeft afgesloten.
  De passen/certificaten worden binnen vier weken gemaakt en verstuurd door het NIBHV. De Contactpersoon BHV binnen uw organisatie worden deze toegezonden.

  – Kan ik een groepstraining boeken? Hoeveel deelnemers betreft dit minimaal en maximaal?
  Zeker! Onze collega’s van de afdeling sales adviseren u graag over de mogelijkheden. U kunt kiezen om de groepstraining te laten plaatsvinden op een van onze locaties (praktijkcentra) in het land, maar ook op de eigen locatie (incompany). Voor uw eigen locatie geldt een aantal bepalingen. Zo zal de ruimte waarin de training wordt gegeven aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Dit geldt ook voor het buitenterrein, voor de opstelling van de Mobiele Blus Unit. Onze collega’s zijn bereikbaar via het rechtstreekse nummer 033 – 707 47 95 of het e-mailadres sales (at) crisicom.nl. Op basis van uw vraag, aantal deelnemers en eventuele aanvullende wensen doen zij u een prijsvoorstel. Bij akkoord stemmen we met u het trainingsmoment af.

  – Leveren jullie ook hesjes, AED’s, portofoons, verbandkoffers enzovoort?
  Jazeker, Crisicom is uw totaalleverancier. Van de RI&E, de opleidingen, trainingen en ontruim- en BHV-oefeningen tot en met alle plannen, plattegronden, materialen en middelen.

  – Ik zie in de Cursuskalender dat de locatie of datum van mijn keuze geen of onvoldoende plaatsen beschikbaar heeft.
  Neemt u even contact op met de Cursusadministratie? Misschien staan we net op het punt om een extra training in te plannen. Zij zijn bereikbaar op het e-mailadres ca (at) crisicom.nl of bel het rechtstreekse nummer 033 – 707 47 97.

  Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht