Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Poederblusser

Poederblussers zijn de meest effectieve brandblussers. Ze zijn krachtig en breed inzetbaar.

De poederblusser is de ideale toepassing in chemische en petrochemische industrie, on/offshore, wegvervoer, campings, binnen- en buitenopslag, pompstations, gasinstallaties, werkplaatsen.

Poederbrandblussers zijn een begrip in de brandpreventie. De bedrijfszekerheid, grote bluskracht en eenvoudige bediening waarborgen uw veiligheid in elke situatie.De Smeba poederblussers kunnen universeel worden ingezet voor het blussen van vaste-stofbranden, vloeistofbranden en gasbranden.

Bluscapaciteit
Deze poederblussers onderscheiden zich door een extreem hoge bluscapaciteit (55A-233B). Zowel inzet bij hoge alsook bij zeer lage temperaturen is mogelijk. Ook het blussen van onder spanning staande apparatuur levert geen gevaar op. De gevolgschade van bluspoeder op elektronische en fijnmechanische apparatuur is een gegeven. Poederblussers moeten daar worden toegepast waar de brand snel en doeltreffend moet worden geblust en de nevenschade van ondergeschikt belang is.

  1. Kwaliteit van het poeder

    Het bluspoeder is van de buitenlucht afgesloten, waardoor het poeder gegarandeerd droog blijft en het risico van verstoppingen uitgesloten is.

    De hoge kwaliteit van het poeder zorgt ervoor dat onze poederblussers de hoogste ratings behalen voor zowel klasse A- als klasse B-branden. Het is een zeer efficiënt blusmiddel voor het blussen van klasse C-branden. Het ABC poeder MAP85% bevat meer dan 85 % actief blusproduct “MAP” (Monoamonium fosfaat), terwijl de meest gebruikte poeders slechts 40 % MAP bevatten.

    De speciaal ontworpen nozzle realiseert een grote worplengte en stelt u in staat het vuur te blussen op een veilige afstand.

    De poederblussers staan onder permanente druk en zijn voorzien van een drukindicator (manometer). Op de manometer is ieder moment af te lezen dat het toestel gebruiksklaar is, zodat u zeker weet dat de brandblusser gereed is voor gebruik.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht