CO 2 Blusser

CO2 blussers, ook wel koolzuursneeuwblussers genoemd, zijn met name geschikt voor het blussen van branden waarbij restschade absoluut moet worden voorkomen, zoals in bijvoorbeeld serverruimtes. CO2 blussers worden daarom ondermeer succesvol toegepast in computerruimtes, schakelkasten, keukens, laboratoria en werkplaatsen.

Het belangrijkste voordeel bij het gebruik van CO2 blussers is dat de blusstof (CO2) geen reststoffen achterlaat. Dit type blusser wordt met name toegepast bij hoogwaardige elektronische apparatuur waar niet geblust mag worden met op water gebaseerde blusstoffen zoals sproeischuim. CO2 geleidt geen electriciteit. CO2 blussers zijn geschikt voor het blussen van vloeistofbranden en gasbranden.

De Smeba koolzuursneeuwblussers onderscheiden zich door een eenvoudige bediening, zeer handzaam gewicht en een goed blusvermogen. De CO2 blusser is vervaardigd van aluminium en zijn zodoende een stuk lichter dan de conventionele stalen blussers. Met name bij deze blussers, die met een hoge druk werken en waar de totaalgewichten al gauw oplopen tot 15 kg, blijkt gewichtsbesparing essentieel.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht