Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Basis Ploegleider BHV

De Basisopleiding Ploegleider BHV is bedoeld voor allen die binnen een BHV-organisatie leiding (gaan) geven aan een ploeg BHV’ers, tijdens een inzet van de BHV bij incidenten of calamiteiten.

De Ploegleiders staan onder leiding van een Hoofd BHV of Locatieleider BHV op het centrale punt in het gebouw (de receptie).

Aan de orde komt de rol van Coördinator, Hoofd, Locatieleider en Ploegleider BHV binnen de BHV-organisatie. Evenals de mensen, middelen en maatregelen binnen de BHV-organisatie. Voorwaarde tot deelname is geldig certificaat of diploma van de Basisopleiding BHV.

Realistische oefeningen tijdens de training

Aan de hand van een aantal cases vinden realistische oefeningen plaats (bijv. brand, bommelding, ontruiming). Na twee dagen (2 dagen, week ertussen) wordt de cursus afgesloten met het evalueren van de praktijkoefeningen.

Operationeel Leidinggeven versus Ploegleider

Geeft u leiding aan een ploeg BHV’ers en gaat u met hen mee ter plaatse, dan is onze opleiding tot Ploegleider de juiste voor u. Blijft u op het centrale punt en stuurt u BHV’ers centraal aan, dan kiest u de opleiding Operationeel Leidinggeven.

In onze cursuskalender kunt u zien waar en wanneer de eerstvolgende Basisopleiding Operationeel Leidinggeven of Ploegleider BHV is gepland.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht