Training Plotter CMT

Training Plotter CMT

Plotter crisismanagement

Ieder crisisteam kent vaste rollen met bijbehorende taken. Eén van die rollen betreft de “Plotter CMT”. Een plotter zorgt ervoor dat alle beschikbare informatie wordt gestructureerd en verwerkt met behulp van het Plotsysteem CrisiKit.

Centraal Overzicht

Daarbij wordt de belangrijkste informatie gerubriceerd en door de Plotter CMT weergegeven op een centraal overzicht, zichtbaar voor alle crisisteamleden. Hierdoor ontstaat snel overzicht en inzicht in de crisissituatie.

De rol van de plotter

Het gebruik van de CrisiKit vergt binnen het crisisteam de rol van ‘Plotter CMT’. Deze rol wordt vaak  ingevuld door bijvoorbeeld directie- of afdelingssecretaressen, bestuursondersteuners of BCM-coördinatoren, omdat deze gewend zijn om snel te notuleren, veel mensen in de organisatie kennen en precies weten hoe de organisatie in elkaar zit.

De training Plotter CMT

Voor de rol van plotter bieden wij een korte plottertraining aan van 1 dagdeel op de eigen klantlocatie. Het is handig meerdere plotters tegelijk op te leiden, omdat men dan in crisissituaties kan putten uit een pool van getrainde plotters. Ook wanneer een crisis langer gaat duren.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht