CrisiKit

Een plotsysteem als de CrisiKit is bedoeld om beschikbare informatie tijdens crisis te structureren en voor alle crisisteamleden overzichtelijk weer te geven in een ‘Centraal Overzicht’. Het Plotsysteem CrisiKit en een Plotter CMT die zich uitsluitend richt op het gestructureerd weergeven van informatie op het Centraal Overzicht mogen daarom in geen enkel crisisteam ontbreken.

Doordacht systeem

Het plotsysteem CrisiKit is een uitermate doordacht product. In de ontwikkeling van het plotsysteem is gebruik gemaakt van een combinatie van technieken. Vanuit de luchtvaart is gebruik gemaakt van het “Cockpit Resource Management” (CRM). De opzet van het Centraal Overzicht met gekleurde flipovervellen in verschillende rubrieken komt uit de methode “Mindmapping”. Verder is het hele gebruik van het plotsysteem CrisiKit mede gebaseerd op technieken uit de neurowetenschap en hoe ons brein informatie verwerkt.

Werkt altijd

Tot slot is het plotsysteem CrisiKit een analoog systeem. Dat betekent dat het overal en altijd toepasbaar en bruikbaar is, zonder afhankelijk te zijn van stroom, systemen, netwerk of internet. Dat maakt het tot een uitermate bruikbaar en volwaardig plotsysteem. Niet voor niets wordt het plotsysteem CrisiKit inmiddels in meer dan 21 verschillende landen over de gehele wereld gebruikt door crisisteams binnen zowel overheid, non-profit als bedrijfsleven.

Altijd paraat

Crisicom levert het complete plotsysteem CrisiKit in een handzame koffer, waarin de verschillende onderdelen overzichtelijk zijn opgeborgen. Daarmee is het plotsysteem altijd gebruiksgereed bij iedere crisis.

Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht