Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Sweco v/h Grontmij

20-05-2018

“Sweco – voorheen Advies- en ingenieursbureau Grontmij – houdt haar eigen BHV-organisatie op haar kantoren en op de uiteenlopende projecten op orde en doet om meerdere redenen haar BHV-trainingen bij Crisicom. Crisicom biedt veel flexibiliteit om een en ander af te stemmen, het is heel prettig samenwerken. Het praktijkcentrum in Amersfoort is centraal gelegen, alles is er altijd prima geregeld en bovenal zijn de faciliteiten uitstekend. Ook als onze cursisten een tweede of derde keer op de locatie komen, biedt deze nog voldoende mogelijkheden om te variëren in de opbouw van de oefening. Wij hebben van de collega’s dan ook nog nooit een negatieve reactie over de locatie gehad.”

“Wij zoeken altijd juiste partners om de vragen van onze klanten zo optimaal mogelijk in te vullen. Naast de BHV-trainingen werken wij ook op het gebied van management- en crisistrainingen graag samen met Crisicom. Als voorbeeld: enige tijd geleden ontving Grontmij van acht gemeenten, waterschappen en omgevingsdiensten een gemeenschappelijk verzoek voor het opstellen van een zogenoemd rioleringsincidentenplan. Nadat dit plan was opgesteld werd ons de vraag gesteld: ‘Kan Grontmij de sleutelfunctionarissen van de crisisorganisatie ook trainen?’ Ons antwoord: ‘Uiteraard, maar dan wel in samenwerking met Crisicom.”

“Crisicom heeft erg veel oog voor details. Onder andere het draaiboek, de scenario’s voor de acteurs, het afstemmen met instanties indien nodig: alles wordt uitgebreid uitgewerkt en voorbereid. Bij een dergelijke grootschalige oefening komt ten slotte veel kijken. Camera’s en geluid, de complete regie op afstand, de diverse acteurs die worden ingezet: het maakt het plaatje compleet. Zo wordt niet één acteur met steeds weer een andere pet op ingezet. Nee, voor iedere rol is er een andere acteur met bijbehorende inleving, tekst, kostuum enzovoort. Alles wordt zeer realistisch uitgevoerd. Crisicom’s opzet biedt veel meerwaarde. Deelnemers hebben namelijk niet meer in de gaten dat het een oefening is. Als de oefening is afgelopen, moeten ze weer even terugkomen op aarde. Ze zitten helemaal in de oefening, zo realistisch is het. Dat is mooi om te zien. Het hoge realiteitsgehalte draagt duidelijk bij aan de kwaliteit én effectiviteit van de oefening.”

Sigmund Beitler RVK, Senior Adviseur Brandveiligheid, Landelijk Coördinator Bedrijfshulpverlening Sweco (v/h Advies- en ingenieursbureau Grontmij)