Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp gepubliceerd

21 juni 2021 by in Nieuwsbericht

Nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp gepubliceerd

21-06-2021

Op 17 juni 2021 zijn de nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021 gepubliceerd. De nieuwe richtlijnen zijn gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktijkexpertise. Belangrijke wijzigingen zijn:

  • een aangepaste reanimatietechniek voor baby’s
  • de toevoeging van mentale eerste hulp
  • aangescherpte aanwijzingen voor alarmering van medische hulp

Binnen de eerstehulpverlening is het belangrijk dat iedereen in Nederland dezelfde handelingsperspectieven volgt. Niet alleen omdat daarmee slachtoffers na een ongeluk de beste zorg krijgen, maar ook omdat de eerste hulp hiermee goed aansluit op professionele zorgverlening. Deze nieuwe richtlijnen zijn vanaf september geintergreerd in al het het lesmateriaal.

De NREH 2021 vormen het kader voor de eerste hulp eindtermen en daaruit voortvloeiende lesstof. Hierbij is het uitgangspunt dat de te verlenen eerste hulp (EHBO) altijd gericht moet zijn op het bevorderen van het herstel van het slachtoffer en/of voorkomen van verslechtering van de situatie.
Regelmatig worden deze richtlijnen geëvalueerd en indien nodig iedere 5 jaar bijgesteld. Hierbij wordt aangesloten bij de cyclus van de Nederlandse Richtlijnen Reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Bron: Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021

Het opstellen van de nieuwe richtlijnen is een initiatief van Het Nederlandse Rode Kruis, Het Oranje Kruis, het Nederlandse Instituut Bedrijfshulpverlening en de Nederlandse Reanimatie Raad.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *