Extra training: Basis Operationeel Leidinggeven BHV op 22 november in Amersfoort. Schrijf u snel in
  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht

Crisicom Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening

Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK)

Op basis van de Wet kinderopvang zijn door het Ministerie van OC&W en GGD Nederland bepalingen opgenomen ten aanzien van de Eerste Hulp. Wat is precies Eerste Hulp aan Kinderen?

Tijdens de opleiding schenken we aandacht aan het verschil in hulpverlening aan zuigelingen, kinderen en volwassenen. Ook brandbestrijding en evacuatie komt aan de orde. Hoe kunt u preventief te werk gaan? Het zal misschien niet zo snel voorkomen, bijvoorbeeld een brand in een prullenbak of kortsluiting in een computer. Als het u wel overkomt, dan is het juist goed om hierin geoefend te zijn.

Kinderen zijn razendsnel en zien vaak geen gevaar in en bij alles wat ze doen. Als het dan toch fout gaat wilt u de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen, bij welk letsel dan ook. Deze opleiding is uitstekend geschikt indien u op een kinderdagverblijf of in een peuterspeelzaal werkt, op een school, of als gastouder of wanneer u, om andere redenen, regelmatig (veel) kinderen om u heen heeft.

Crisicom verzorgt deze gecertificeerde opleiding (minimaal 6 deelnemers) incompany voor u. Onze afdeling Sales hoort graag van u wanneer het u schikt deze opleiding te volgen.


Op basis van de Wet kinderopvang zijn door het Ministerie van OC&W en GGD Nederland bepalingen opgenomen ten aanzien van de Eerste Hulp. Zij stellen de volgende eis:

Per 1 januari 2010 moeten gastouders voldoen aan de eisen om opgenomen te worden in het landelijke register. Bent u een gastouder, werkt u voor een gastouderbureau, dan dient u in het bezit te zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis of een geldig diploma Eerste Hulp (volgens eindtermen van het Oranje Kruis) met daarop de registratie van het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.

  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht