Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Rolverdeling crisisteam

De rol van het crisisteam is duidelijk, het oplossen en beheersen van de crisis. Maar wat is de rolverdeling binnen het crisisteam? Het is belangrijk om de juiste mensen in het team te hebben, crisis is altijd een stressvolle klus die dan ook niet voor iedereen is weggelegd. Zodra er de juiste mensen zijn gevonden is het belangrijk om de rollen binnen het team goed te verdelen, zo zal niemand elkaar in de weg zitten, en worden alle taken door de juiste mensen uitgevoerd.

De 8 rollen

Bij de rolverdeling binnen het crisisteam kennen we 8 onmisbare rollen. Allereerst een leider, deze moet vaak snel beslissingen nemen en knopen door hakken. De administratieve ondersteuning is verantwoordelijk voor het helpen en ontzorgen van de leider en leden. Er zal ook een rol voor de financiën zijn, de primaire functie van deze persoon is zorgen voor financiële stabiliteit tijdens de crisis. De werknemer met als rol HR houd zich bezig met het begeleiden en ondersteunen van de getroffen werknemers. De IT-vertegenwoordiger heeft de leiding aan het IT-team. Er zal ook iemand zijn voor de juridische zaken en iemand die zich ontfermt over het risicomanagement. Tot slot maar zeker niet minder belangrijk iemand die verantwoordelijk is voor de communicatie.

Maak crisismanagement makkelijker met een rolverdeling binnen het crisisteam

Wilt u meer weten over de rolverdeling binnen het crisisteam? En wilt u meer weten over de crisistrainingen en oefeningen die hiervoor van belang zijn? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Crisicom heeft in de loop der jaren een uitgebreid productportfolio ontwikkeld op het gebied van crisismanagement en crisiscommunicatie. Door onze jarenlange ervaring met de uitlevering en het voortschrijdend inzicht hierin, zijn onze producten volledig in balans en bieden een optimaal rendement. Ons oog is altijd gericht op de klant. Wij zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen. En doen dat goed. Graag gaan we in gesprek om uw vraag zo helder mogelijk te krijgen. En vervolgens gaan we op zoek naar een passende oplossing. Contact kunt u opnemen door te mailen naar info@crisicom.nl of te bellen naar 033-707 4797.

Rolverdeling crisisteam

Kies uw cursus

Wat onze deelnemers zeggen;

Stel hier uw vraag

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)