Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

Plotfunctie crisismanagement

Tijdens een crisissituatie is het belangrijk dat er gestructureerd gewerkt wordt, hiervoor kent een crisisteam vaste rollen met bijbehorende taken. Één van die rollen is de plotfunctie. Bij de plotfunctie binnen het crisismanagent zorg je ervoor dat alle beschikbare informatie wordt gestructureerd en verwerkt met behulp van plotsysteem crisiskit. De plotfunctie omvat meestal de drie stappen; situatieanalyse maken, doelstellingen bepalen en tot slot een plan ontwikkelen. Bij de situatieanalyse wordt relevante informatie gezocht, gegevens geanalyseerd en de belangrijkste uitdaging wordt geïdentificeerd. Hierna wordt de doelstelling bepaald en tot slot het plan ontwikkelt.

Plotsysteem crisiskit

Het plotsysteem doet recht aan de informatiebehoefte van het crisisteam. Het centraal overzicht van de crisiskit geeft namelijk direct inzicht in wat er is gebeurd, wie daar bij betrokken zijn, welke besluiten zijn genomen, welke acties zijn uitgezet en hoe er wordt gecommuniceerd. Door goed gebruik te maken van de plotsysteem crisiskit zullen alle leden uit het crisisteam op de hoogte zijn betreft de crisissituatie. Door hier gebruik van te maken wordt tunnelvisie voorkomen. Het werk van andere kan namelijk op deze manier ook nagelezen worden.

Volg al uw trainingen bij Crisicom!

Bent u geïnteresseerd geworden in de plotfunctie tijdens een crisissituatie? En wilt u meer weten over de crisistrainingen en oefeningen die hiervoor van belang zijn? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Crisicom heeft in de loop der jaren een uitgebreid productportfolio ontwikkeld op het gebied van crisismanagement en crisiscommunicatie. Door onze jarenlange ervaring met de uitlevering en het voortschrijdend inzicht hierin, zijn onze producten volledig in balans en bieden een optimaal rendement. Ons oog is altijd gericht op de klant. Wij zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen. En doen dat goed. Graag gaan we in gesprek om uw vraag zo helder mogelijk te krijgen. En vervolgens gaan we op zoek naar een passende oplossing. Contact kunt u opnemen door te mailen naar info@crisicom.nl of te bellen naar 033-707 4797.

Plotfunctie crisismanagement

Kies uw cursus

Wat onze deelnemers zeggen;

Stel hier uw vraag

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)