Reanimatierichtlijn aangescherpt | Veilig BHV en EHBO trainen tijdens Covid-19. Meer informatie
  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht

Crisicom Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening

Stichting Dag van de BHV

Op initiatief van Crisicom is begin 2012 gestart met de voorbereidingen van een eerste landelijke Dag van de BHV. Deze Dag heeft op de eerste maandag in november, 5 november 2012, plaatsgevonden. Ook dit jaar en de komende jaren zal de eerste maandag van november in het teken staan van aandacht voor de inzet van de bedrijfshulpverlening.

Erkenning en waardering

Dag van de BHV wordt mogelijk gemaakt door Partners en Business Sponsoren. Crisicom zal ook dit jaar de voortrekkersrol op zich nemen voor wat betreft de organisatie van Dag van de BHV. Een Dag die, zo blijkt uit de gehouden enquête onder de honderden aanvragers van het promotiepakket, voorziet in de behoefte van erkenning en waardering voor de inzet van de BHV’ers. Bedrijfshulpverleners kunnen het verschil maken tussen leven en dood, zo blijkt uit de praktijk. Dit wordt bevestigd en benadrukt door de Ambassadeur, korpschef van politie Erik Akerboom.

In het 28 pagina's tellende magazine 2017, klik hier, leest u onder andere waarom Crisicom deze Dag van de BHV in het leven heeft geroepen. Directeur Sylvester Bennema licht toe waarom tot het initatief is overgegaan. Ook de Partners vertellen waarom zij Partner zijn geworden van Dag van de BHV, wat hen drijft, wat zij zo belangrijk vinden van de doelstelling van de Dag om deze landelijk zo nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. Daarnaast staan er praktijkvoorbeelden in van BHV'ers, bijvoorbeeld hoe zij door hun handelend optreden het leven van een collega hebben gered.

Partners en Business Sponsoren voor: 'Ik doe het ook voor jou!'

Crisicom organiseert deze Dag die mede mogelijk wordt gemaakt door Partners en Business Sponsoren. In alfabetische volgorde: Crisicom, Quinton, RDW en branchevereniging VBZ. Doelstelling van de Dag is het onder de aandacht brengen van de rol en functie van de bedrijfshulpverleners. De BHV'ers doen het tenslotte niet voor zichzelf maar voor de ander. ‘Ik doe het ook voor jou! ‘, luidt de slogan. Besef, waardering en support zijn de sleutelwoorden voor Dag van de BHV.

BHV'er van het Jaar

Op de allereerste Dag van de BHV in 2012, maandag 5 november 2012, is de eerste BHV’er van het Jaar verkozen. John Beijersbergen van FMHaaglanden is deze eerste eretitel toegekend en is in de spotlights gezet.Op de website van Dag van de BHV www.dagvandebhv.nl leest u alles, van elke Dag van de BHV van 2012 tot heden, terug. In de fotogalerij vindt u beelden van de uitreiking BHV'er van het Jaar plus uitingen van organisaties die aandacht hebben geschonken aan de Dag.