Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

BOB model

Een BOB model maakt duidelijk waarover verschillende gesprekpartners het eens zijn en waarover niet. Het wordt ook wel een probleemanalysemodel genoemd. Het kan helpen om de kwaliteit van de besluitvorming te vergroten en het zorgt zo voor meer draagvalk. Binnen de communicatie theorie staat BOB voor beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming. Met het BOB model is het de bedoeling om gezamenlijk heldere besluiten te nemen. Het structureert het gesprek van het crisisteam en zal dus helpen bij de crisiscommunicatie. Dit gebeurd in 3 stappen, die wij hieronder uitleggen.

De drie stappen

De eerste stap is beeldvorming, hiervan is het doel om tot een gezamenlijk beeld te komen van de situatie. Vervolgens is de tweede stap oordeelsvorming, hierbij analyseren we de verkregen informatie en signaleren we de gezamenlijke knelpunten, risico’s en oplossingsrichtingen. Tot slot is de laatste stap besluitvorming, tijdens deze stap is het doel om de oplossingsrichting te vertalen in maatregelen. Het BOB model is gericht op een gezamenlijke doelstelling. Tijdens de crisiscommunicatie kan het BOB model dan ook goed van pas komen, wij helpen u graag bij het ontwikkelen hiervan.

Leer alles over het BOB model bij Crisicom!

Bent u geïnteresseerd geworden in het BOB model en wilt u meer weten over crisiscommunicatie? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Crisicom heeft in de loop der jaren een afgewogen productportfolio voor crisismanagement en crisiscommunicatie doen ontwikkelen. Door onze jarenlange ervaring met de uitlevering en het voortschrijdend inzicht hierin, zijn onze producten volledig in balans en bieden een optimaal rendement. Ons oog is altijd gericht op de klant. Wij zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen. En doen dat goed. Graag gaan we in gesprek om uw vraag zo helder mogelijk te krijgen. En vervolgens gaan we op zoek naar een passende oplossing. Contact kunt u opnemen door te mailen naar info@crisicom.nl of te bellen naar 033-707 4797.

BOB model

Kies uw cursus

Wat onze deelnemers zeggen;

Stel hier uw vraag

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)