Realistisch Praktijkgericht Belevingsgericht

BHV plan

Elke werkgever is verplicht te beschikken over een BHV plan. In een BHV plan is vastgelegd hoe de bedrijfshulpverlening (BHV) is georganiseerd en welke maatregelen zijn genomen. In het BHV plan kan de werkgever vinden welke BHV opleidingen zijn gevolgd en de bekwaamheid wordt geborgd. Maar ook de hulpmaterialen, vluchtroutetekeningen, instructiekaarten, het BHV ontruimingsplan en een registratie van de incidenten kunnen worden gevonden in het BHV plan. Maar er staat nog veel meer in denk aan telefoonnummers, aantal BHV’ers, plattegronden etc. Alles wat de BHV’ers moeten weten om ervoor te zorgen dat een noodsituatie goed verloopt staat er in beschreven.

Restrisico’s

In een BHV-plan staan ook Restrisico’s. Dit zijn scenario’s als “wat te doen bij brand”. Bij elk scenario staat beschreven hoe de organisatie en medewerkers handelen en wat er moet gebeuren. Om ervoor te zorgen dat alles overzichtelijk blijft is er altijd een beheerder van het BHV-plan. De beheerder zorgt dat het plan up-to-date blijft en toetst jaarlijks of er nog bijbestellingen nodig zijn. Het is belangrijk dat niet alleen de beheerder toegang heeft tot het plan, zorg er dus voor dat het plan op een centrale plek ligt en dat er een aantal reserve exemplaren zijn.

Bereid u voor op een noodsituatie een BHV plan!

Heeft u moeite met het opstellen van een BHV plan? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Crisicom biedt de BHV-opleidingen en trainingen op meerdere praktijkcentra door het hele land. Wij helpen u dan ook graag met het opstellen van een plan. U kunt zich aanmelden via een open inschrijving, of contact met ons opnemen. Bij Crisicom leiden we op van de basis BHV tot aan BHV-management. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, of heeft u nog vragen over alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op! Contact kunt u opnemen door te mailen naar info@crisicom.nl of te bellen naar 033-707 4797.

BHV plan

Kies uw cursus

Wat onze deelnemers zeggen;

Stel hier uw vraag

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)