Nieuws mbt maatregelen Coronavirus
  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht

Crisicom Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening

Basistraining Crisismanagement

Crisicom geeft de ‘Basistraining Crisismanagement’ als maatwerkopleiding.

Wij bieden deze training voor een voltallig CMT-team -en schaduwteam- aan op ons uniek ingerichte praktijkcentrum in Amersfoort. De training is bijzonder realistisch doordat deze als een complete, professionele televisieproductie - compleet met o.a. draaiboek, scripts en acteurs educatieve rollenspelen, is opgezet. Een trainer, waarnemer, regisseur-oefenleider en beeldregisseur begeleiden de training.

Meer informatie? Arnold van Dam, Sr. Consultant Crisismanagement beantwoordt graag al uw vragen. Mail naar arnold@crisicom.nl of bel naar zijn directe nummer: 033 - 707 4793.


Crisiscore is een door Crisicom ontwikkeld maturiteitsmodel voor crisismanagement.

Het crisisteam wordt aan de hand van objectieve meetpunten door een observator beoordeeld. In de puntentelling wordt rekening gehouden met een natuurlijke leercurve; vanaf het kennisnemen van de theorie, het in de praktijk brengen hiervan, het er vertrouwd mee raken naar het automatisch toepassen. Dit vertaalt zich naar de vier respectievelijke niveaus van de Crisiscore: Basis, Ervaren, Gevorderd en Expert.

December 2017

Passage uit de blog van Yvette Roos, lid van het crisismanagementteam van voestalpine Railpro

“Al babbelend rijden we naar onze afspraak in Amersfoort. Daar aangekomen treffen we onze andere collega’s; we gaan namelijk met tien man sterk deze meeting in. We stappen over de drempel naar binnen en dan…

barst de hel los!

“Dames en heren, de tijd is om. Jullie TRAINING zit erop.” We leggen onze pennen en telefoons neer, slaken een diepe zucht terwijl we ons achterover in onze stoel laten vallen. Ppffff…

Een crisis is altijd onverwachts, maar wist je dat deze ook te trainen is? Deze training crisismanagement is ten einde, maar niemand verlaat tevreden de ruimte. Om er tijdens de evaluatie achter te komen waarom dat is. Deze training is zo opgezet, dat je van de ene valkuil in de andere loopt. Informatie is niet beschikbaar of je ontvangt niet waar je om hebt gevraagd, mensen zijn niet bereikbaar, bij de één komt dit binnen bij de ander dat, hoe stem je dat in een crisissituatie nog helder met elkaar af? Dit alles heeft een duidelijk doel. Zodat we zoveel mogelijk leerpunten oppikken tijdens de training van vandaag. Eenmaal een fout gemaakt dan herhaal je die in de toekomst niet weer.

Dus, het weekend starten met een crisis is niet eens zo’n gek idee. Ik hoop het geleerde nooit te hoeven inzetten. Maar ALS er onverhoopt wat mocht gebeuren, dan zijn wij er met tien man sterk uitermate goed op voorbereid!"

Wat er zich allemaal afspeelde tussen het moment van binnenkomen en de conclusie van Yvette? Lees het in haar kippenvel beeldend beschreven blog!

 

Een logisch vervolg op de CMT-basistraining is een CMT-oefening bij u op locatie. Wat geleerd is, wordt in praktijk gebracht.

Speciaal voor u wordt een uiterst realistisch scenario ontwikkeld. Voorafgaand aan de oefening wordt de crisisruimte geprepareerd met verborgen camera's en microfoons. Wij werken samen met een professioneel televisieproductiebedrijf en, indien gewenst, met een bekende Nederlander die een gastrol vervult.

Met onze trainingen crisismanagement kunt u CPE-credits behalen voor behoud van de CISSP-certificering voor ISC2 informatiebeveiliging.

Na deelname en registratie staat op uw certificaat het aantal deelgenomen uren. Die gebruikt u om de CPE-credits aan te vragen.
Wanneer vooraf aangegeven, kunt u ook voor crisissimulaties CPE-credits behalen. Op uw certificaat vindt u de duur en evaluatie van de crisissimulatie.

Crisicom is partner van de Stichting Alumni Integrale Veiligheid. Dit betekent dat onze alumni van de:
• 1-daagse Basistraining Crisismanagement
• 2-daagse Basisopleiding Hoofd BHV/Operationeel Leidinggeven
• 2-daagse Basisopleiding BHV-Management

in aanmerking kunnen komen voor het gratis lidmaatschap van de AIV en daardoor deel kunnen nemen aan de vele (veelal gratis) activiteiten die jaarlijks door de AIV worden georganiseerd. Het gaat dan om excursies, bedrijfsbezoeken, bijwonen van oefeningen en studiereizen.

Lid worden van AIV gaat gemakkelijk: meld u aan als lid via de LinkedIn-groep en geef aan dat u via Crisicom lid wenst te worden. Er wordt dan gecheckt op deelname aan één van de hierboven genoemde cursussen van Crisicom en op uw achtergrond in veiligheid, crisismanagement en/of bedrijfshulpverlening zoals vermeld in uw profiel op LinkedIn. Daarna bent u lid en wordt u automatisch via LinkedIn op de hoogte gehouden van de activiteiten die worden georganiseerd en waarvoor u zich dan zelf kunt aanmelden.

Langs deze weg wordt u door AIV en Crisicom een unieke kans geboden uw kennis en ervaring te vergroten en uw netwerk binnen het mooie werkveld integrale veiligheid verder uit te bouwen. Ook onze docenten zijn regelmatig te gast op de activiteiten van de AIV en wij hopen van harte u daar binnenkort ook weer te treffen. Veel succes!

  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht