Receptietraining

Rol receptie tijdens calamiteit

Het eerste contact verloopt via de front office. Het optreden van de telefonist(e), receptionist(e), gastvrouw of gastheer is bepalend voor een goede eerste indruk. Maar hoe gaat dat in calamiteitensituaties? Veel hangt af van het inzicht en het doortastende optreden van deze mensen. Zij bemerken vaak als eerste dat er iets mis is: het bedieningstableau van de brandmeldinstallatie hangt bij de receptie, het interne alarmtoestel staat op hun bureaublad, de BHV-organisatie moet via de receptie worden gealarmeerd en een telefonische bommelding komt doorgaans op het algemene nummer, dat door de receptie opgenomen wordt, binnen. Daarbij komt dat het receptiepersoneel vaak als eerste aanwezig is en als laatste weggaat, in de vroege en late uurtjes dus, wanneer er nog geen - of niet meer voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Ook daar ligt dus een belangrijke taak voor receptiepersoneel bij incidenten of calamiteiten en is een gedegen voorbereiding zeker op z’n plaats!

Praktische simulaties
Een training om nooit te vergeten. Crisicom brengt, als aanvulling op de dagelijkse taken van receptie- en baliepersoneel, een korte (ééndaagse) intensieve en interactieve training ter voorbereiding op de rol van deze medewerk(st)ers tijdens incidenten en calamiteiten. Geen saaie cursus om, met de armen over elkaar, een verhaal aan te horen dat je, voor je weggaat, alweer bent vergeten, maar juist een pakkende training met veel praktijkvoorbeelden en praktische simulaties.

In de backstage en regie van Crisicoms Praktijkcentrum voor Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening in Amersfoort, bevindt zich een realistisch nagebouwde entreehal van een modern kantorenpand. In deze entreehal staat onder andere een compleet ingerichte receptiebalie, voorzien van alle mogelijke functionaliteiten die men doorgaans in receptiebalies aantreft. In deze receptiebalie vinden de praktijksimulaties van deze trainingsdag plaats. In de rollenspellen wordt daarbij gebruik gemaakt van de professionele acteurs Educatieve Rollenspelen (ER)- en LOTUS-groep Crisiact: 'Bedreven in beleven'. De overige deelnemers volgen daarbij alles via de doorzichtspiegel en de tv-monitoren in de backstage en regie.

Echt of vals, een bommelding is niet mals!
We kunnen er grapjes over maken of lollig over doen, maar wanneer je, tijdens je werk, plotseling wordt geconfronteerd met een serieus klinkende bommelding, moeten de meesten toch even slikken. Handig als je dan getraind bent in het afhandelen van dergelijke meldingen! En als je ook weet wat je daarna moet doen, wat de BHV doet en wat de politie doet, sta je er in ieder geval minder vreemd tegenover. Vandaar dat in deze training de ontvangst van een telefonische bommelding ook de nodige aandacht krijgt. Zo wordt geoefend in het ontvangen van de melding, het uitvragen van de melder en het alert zijn op achtergrondgeluiden en andere informatie.

Wilt u meer informatie over deze training, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 033 - 707 4797.

Ontvang per kwartaal gratis tips en nieuws

Crisicom B.V.

Algolweg 7  3821 BG AMERSFOORT

Postbus 1772  3800 BT AMERSFOORT

033 - 707 47 97
info@crisicom.nl

Routebeschrijving naar Crisicom Praktijkcentrum Amersfoort per auto en OV

Go To Top