Schema inrichting BHV-organisatieBasisopleiding Ploegleider BHV

De Basisopleiding Ploegleider BHV is bedoeld voor allen die binnen een BHV-organisatie, tijdens een inzet van de BHV bij incidenten of calamiteiten, leiding (gaan) geven aan een ploeg BHV’ers op de ‘plek des onheils’ en daarbij zelf onder leiding staan van een Hoofd BHV of Locatieleider BHV op het centrale punt in het gebouw (de receptie).

Aan de orde komt de rol van Coördinator, Hoofd, Locatieleider en Ploegleider BHV binnen de BHV-organisatie. Evenals de mensen, middelen en maatregelen binnen de BHV-organisatie. De deelnemers dienen in bezit te zijn van een geldig certificaat of diploma van de Basisopleiding BHV.

Realistische oefeningen

Aan de hand van een aantal cases vinden vervolgens realistische oefeningen plaats (bijv. brand, bommelding, ontruiming). Na twee dagen (2 dagen, week ertussen) wordt de cursus afgesloten met het evalueren van de praktijkoefeningen.

Operationeel Leidinggeven versus Ploegleider

Geeft u leiding aan een ploeg BHV'ers en gaat u met hen mee ter plaatse, dan is onze opleiding tot Ploegleider de juiste voor u. Blijft u op het centrale punt en stuurt u BHV'ers centraal aan, dan kiest u de opleiding Operationeel Leidinggeven. In onze cursuskalender vindt u terug wanneer de eerstvolgende 1-daagse Operationeel Leidinggeven staat gepland.

In onze cursuskalender kunt u zien waar en wanneer de eerstvolgende 2-daagse Basisopleiding Ploegleider BHV is gepland.

Ontvang per kwartaal gratis tips en nieuws

Crisicom B.V.

Algolweg 7  3821 BG AMERSFOORT

Postbus 1772  3800 BT AMERSFOORT

033 - 707 47 97
info@crisicom.nl

Routebeschrijving naar Crisicom Praktijkcentrum Amersfoort per auto en OV

Go To Top