Operationeel Leidinggeven BHV

Incidenten of calamiteiten gebeuren vrijwel altijd onverwacht en kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Vaak leiden zij tot een gedeeltelijke of zelfs algehele ontruiming van het gebouw voor korte of langere tijd. Een snelle, adequate reactie en een effectief handelend optreden van de BHV-organisatie is daarbij onmisbaar. Een goed geleide reactie van de BHV kan levens redden en de bedrijfseconomische stagnatie tot een minimum beperken.

Praktisch oefenen in een realistische praktijksimulatie

In de door Crisicom ontwikkelde 1-daagse opleiding Operationeel Leidinggeven komen alle aspecten van het centraal leidinggeven aan de BHV-organisatie in de hectiek van een calamiteit aan bod. Daarbij is veel tijd ingeruimd voor het praktisch oefenen in een aantal verschillende en zeer realistische praktijksimulaties. Alle praktijksimulaties tijdens deze trainingsdag vinden plaats in de backstage en regie van het Praktijkcentrum Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening in Amersfoort. Hier is onder andere de ontvangsthal van een kantorenpand nagebouwd, compleet met receptiebalie en hoofdingang.

De deelnemers leren te anticiperen op alarmmeldingen, taken te verdelen en opdrachten te geven aan receptie en BHV, de inzet van de BHV te coördineren en de reguliere hulpdiensten te informeren. Tevens verkrijgen zij inzicht in het inzetten van BHV'ers bij verschillende soorten calamiteiten zoals brand, ongeval en ontruiming.

Operationeel Leidinggeven versus Ploegleider

Geeft u leiding aan een ploeg BHV'ers en gaat u met hen mee ter plaatse, dan is onze opleiding tot Ploegleider de juiste voor u. Blijft u op het centrale punt en stuurt u BHV'ers centraal aan, dan kiest u de opleiding Operationeel Leidinggeven. In onze cursuskalender vindt u terug wanneer de eerstvolgende 1-daagse Operationeel Leidinggeven staat gepland.

Ontvang per kwartaal gratis tips en nieuws

Crisicom B.V.

Algolweg 7  3821 BG AMERSFOORT

Postbus 1772  3800 BT AMERSFOORT

033 - 707 47 97
info@crisicom.nl

Routebeschrijving naar Crisicom Praktijkcentrum Amersfoort per auto en OV

Go To Top