Omgaan met bomdreiging

Een indringende workshop van een dagdeel waarin uitvoerig wordt ingegaan op het omgaan met bomdreiging. Alle mogelijke scenario’s komen aan bod: of het nu gaat om verdachte voorwerpen, een telefonische bommelding of een opgegraven vliegtuigbom.

Natuurlijk wordt er gekeken naar de wijze waarop u zich als organisatie kunt voorbereiden op een mogelijke bomdreiging. Ook de werkwijze van de politie wordt uitvoerig belicht, zodat u weet wat er allemaal gebeurt als u hiermee te maken krijgt. Uiteraard wordt ook de specifieke ontruiming bij bomdreiging behandeld, terwijl ook wordt ingegaan op de ontvangst van poederbrieven.

Poederbrief

Zomaar een dag.. maandag 18 juni 2012. Een poederbrief wordt ontvangen bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. Direct veel berichten op Twitter en in de media. Een getuige stelt: 'Ik heb nog nooit zoveel brandweer gezien.' Hoe voorkomt u en met name, hoe gaat u hiermee om, met een poederbrief? Een uitstekende workshop om receptie, telefonie, ontruimers, BHV’ers en crisisteam in praktische zin voor te bereiden.

Telegraaf, ma 18 jun 2012, 12:26

Melding poederbrief bij kantoor SVB

AMSTELVEEN -  Bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen is maandagochtend melding gedaan van een poederbrief. Brandweer, politie en uit voorzorg ook ambulances waren in groten getale ter plaatse, maar de brief bleek geen gevaarlijke stoffen te bevatten. Er zijn geen gewonden gevallen. Een aantal mensen stond buiten met folie om zich heen. Het kantoorpand werd ook niet helemaal ontruimd, sommige medewerkers stonden voor de ramen naar buiten te kijken. Een getuige tegen Dichtbij: “Ik heb nog nooit zoveel brandweer gezien. Er zijn ongeveer tien brandweerwagens, drie ambulances en heel wat politiewagens.” De hele kruising bij de Van Heuven Goedhartlaan werd afgesloten.

Ontvang per kwartaal gratis tips en nieuws

Crisicom B.V.

Algolweg 7  3821 BG AMERSFOORT

Postbus 1772  3800 BT AMERSFOORT

033 - 707 47 97
info@crisicom.nl

Routebeschrijving naar Crisicom Praktijkcentrum Amersfoort per auto en OV

Go To Top