Eerste Hulp aan kinderen

Deze opleiding is uitstekend geschikt indien u op een kinderdagverblijf of in een peuterspeelzaal werkt, op een school, of als gastouder of wanneer u, om andere redenen, regelmatig (veel) kinderen om u heen heeft. Kinderen zijn tenslotte razendsnel en zien vaak geen gevaar in en bij alles wat ze doen. Als het dan toch fout gaat wilt u de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen, bij welk letsel dan ook.

Tijdens de opleiding wordt aandacht geschonken aan het verschil in hulpverlening aan zuigelingen, kinderen en volwassenen. Met als basis: wat is nou precies Eerste Hulp verlenen, maar ook: hoe kunt u preventief te werk gaan? Ook komt brandbestrijding en evacuatie aan de orde. Het zal misschien niet zo snel voorkomen, bijvoorbeeld een brand in een prullenbak of kortsluiting in een computer, maar indien u wel in een dergelijke situatie komt is het juist goed om hierin geoefend te zijn.

Verplicht geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen
Op basis van de Wet kinderopvang zijn door het Ministerie van OC&W en GGD Nederland ook bepalingen opgenomen ten aanzien van de Eerste Hulp. Zij stellen de volgende eis:
Per 1 januari 2010 moeten gastouders voldoen aan de eisen om opgenomen te worden in het landelijke register. Bent u een gastouder, werkt u voor een gastouderbureau, dan dient u in het bezit te zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis of een geldig diploma Eerste Hulp (volgens eindtermen van het Oranje Kruis) met daarop de registratie van het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.
Crisicom verzorgt deze gecertificeerde opleiding (minimaal 6 deelnemers).


Klik hier voor directe toegang tot de brochure van de Rijksoverheid inzake de nieuwe regels voor gastouderopvang. Op pagina 10 vindt u een overzicht met kwaliteitseisen.

Ontvang per kwartaal gratis tips en nieuws

Crisicom B.V.

Algolweg 7  3821 BG AMERSFOORT

Postbus 1772  3800 BT AMERSFOORT

033 - 707 47 97
info@crisicom.nl

Routebeschrijving naar Crisicom Praktijkcentrum Amersfoort per auto en OV

Go To Top