Update 19-12-2021: Veilig BHV en EHBO trainen tijdens Covid-19. Meer informatie
  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht

Crisicom Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening

Nascholing Operationeel Hoofd BHV

Herhaling Operationeel Hoofd BHV is een dag voor Hoofden BHV of zij die de Masterclass BHV-management of de opleiding Operationeel Leidinggeven hebben gevolgd.

Zij hebben één van de belangrijkste taken binnen de BHV-organisatie: het aansturen van de bedrijfshulpverleners tijdens een calamiteit. Crisicom biedt een unieke manier van realistisch oefenen, die de inzet van een Hoofd BHV tijdens een werkelijke calamiteit tot bijna de volle 100% benadert.

Kleine groep voor optimaal resultaat

Crisicom werkt met kleine groepen: door maximaal 10 deelnemers te plaatsen, garanderen wij dat álle deelnemers hun aansturing in praktijkscenario kunnen beoefenen. De deelnemers krijgen allemaal persoonlijke feed-back van de observator en eventueel van medecursisten.


Plenair worden eerst de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en de BHV-branche worden behandeld.

Ervaringen en vragen van deelnemers worden besproken. Daarna volgt een korte behandeling van een deel theorie, om de deelnemers bewust te maken van hun rol, taken en verantwoordelijkheden binnen de BHV-organisatie.

Jaarlijks bieden wij nieuwe scenario’s aan, die op een andere wijze leerpunten bevatten. Bij alle inzetten wordt in ieder geval een correcte communicatie (in- en extern), aansturing van de BHV’ers en het ondernemen van de juist acties geëist. De dag sluiten we af met een gezamenlijke evaluatie.

De interactieve scenario’s worden gevolgd in de unieke trainingsruimtes van het praktijkcentrum in Amersfoort.

Hier is een kantoorpand nagebouwd, compleet met parkeergarage, hoofdingang, ontvangstbalie met telefooncentrale, bezoekerszitje, lift, toegang tot kantoren, brandmeldcentrale en de benodigde BHV-middelen.

Crisicom werkt met professionele digitale beeld-en geluidsapparatuur. De cursist staat er als hoofd BHV werkelijk alleen voor. De observator annex oefenleider en de medecursisten volgen de verrichtingen van het Hoofd BHV live in de backstage- en regieruimte, op televisies. De cursist kan zich volledig richten en concentreren op de calamiteit met als enige hulp de receptiemedewerker, die tevens instructeur is. Om het scenario nog realistischer te maken, zet Crisicom mogelijk acteurs Educatieve Rollenspelen (ER) van Crisiact in.

Realistische simulatie van een calamiteit

Door de realistische simulatie van een calamiteit met de beschikbare middelen en de inzet van acteurs ER, zal het Hoofd BHV snel op natuurlijke wijze reageren op de situatie zoals hij/zij bij een werkelijke calamiteit ook zou doen.

  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht